perjantai 18. maaliskuuta 2011

Polentamuffinssit

Tässä se tulee, ihka eka ruokapostaukseni! Tein edellisiltana iltapalaksi polentamuffinsseja, mikä oli oma variaationi Limepippurin maissimuffinsseista. 



Ohje oli seuraavanlainen:
3 dl vehnäjauhoja
2 dl polentaa (eli maissisuurimoita)
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

 mustapippuria
2 munaa
1 dl rypsiöljyä/öljyä aurinkokuivatuista tomaateista
2 dl turkkilaista jogurttia
0,5dl aurinkokuivattuja tomaatteja viipaloituna

0,5dl pakasteherneitä
kolme viipaletta cheddaria murustettuna


Sekoita jauhot, polenta, leivinjauhe, suola ja mustapippuri keskenään. Vatkaa munat kuohkeaksi toisessa kulhossa. Lisää öljy, jogurtti, aurinkokuivatut tomaatit, herneet ja cheddar munavaahtoon. Sekoita jauhoseos taikinaan. Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Taikinasta tuli kuusi isoa muffinssia ja paistoin niitä hiukan kauemmin ison kokonsa vuoksi. 
Tein taikinan valmiiksi jääkaappiin aamupäivällä ja paistoin kun tulin kotiin iltavuorosta. Meillä muffinssit syötiin voin kera, mutta ensi kerralla kutsun ystävän lounaalle ja teen kaveriksi tomaattikeittoa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti