perjantai 21. lokakuuta 2011

Kypsennetty Tomaattisalsa

Nyt kun en ole varsinaisesti kierinyt rahassa, on ollut taas pakko kaivaa esiin reseptilaatikon pohjalle hautautunut salsaresepti. Itse tehty salsa voittaa valintamyymälän halvimmat vaihtoehdot helposti ja  tulisuusaste on helppo määritellä juuri omaan makuun sopivaksi. Pari satsia saa tosin tehdä, että löytää juuri ne mausteet joita oma suosikkimerkki käyttää. Reseptiin valittavat raaka-aineet, muodostuvat täysin sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Jos tomattia ei ole, niin mennään pelkällä murskalla, kun taas toisinaan laitan pelkästään tuoretta tomaattia. Tomaatit voi myös halutessaan kaltata tai kovertaa sisuskset pois.
Chilin määrä on myös makukysymys: Kuten kuvasta näkyy, laitoin niin mietoa vihreää chiliä, jalopenoa ja vähän jauhettua cayenneakin, lopputulos oli korkeintaan mediumin ja hotin väliltä. Jos haluat miedompaa salsaa laita hiukan vähemmän chiliä, eli tasan sen verran kuin ohjeessa lukee.

Ohje menee jokseenkin näin:
Sipuli oli ehtinyt jo pannulle asti, muut aineet kuvassa.
1 keskikokoinen sipuli hienoksi hakattuna
   öljyä
2 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 prk (400g) tomaattimuskaa
(2 tomaattia kuutioina)
       suolaa
1tl   sokeria
       mustapippuria
1rkl paprikajauhetta
1tl   jauhettua korianteria
1tl   juustokuminaa
hyppysellinen jauhettua cayennepippuria
2 vihreää/1punainen chili ilman siemeniä, hienonnettuna
1 vihreä paprika hienoina kuutioina

Kuullota sipuli tilkassa öljyä. Heitä sekaan valkosipuli, tomaattimurska, tomaatit ja chilit. Anna kiehua muutaman minuutin, samalla kun heittelet mausteita joukkoon. Lisää joukkoon paprika ja anna kiehua vielä pari minuuttia. Jäähdytä ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti